СИНДИКАЛНИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ

1st

Синдикатот на Одбраната и Безбедноста во периодот од 09.09.2016 до 12.09.2016 година во хотел „Десарет“ во Охрид ги организираше и одржа ХIV-тите Синдикални спортски натпревари.

На игрите зедоа учество околу 450 лица, членови на Синдикатот на Одбраната и Безбедноста рамномерно застапени од сите Регионални основни организации врз основа на бројот на членовите.

За успешно организирање на годинешните Синдикални спортски натпревари Министерот за oдбрана г-дин Зоран Јолевски како и началникот на ГШ на АРМ  генерал потполковник Методија Величковски, дадоа огромна помош и подршка во организацијата на игрите, во вид на логистичка и медицинска подршка.

Отварање на синдикалните спортски натпревари  се одржа на ден 09.09.2016 година во 17:00 часот и истото започна со свечено дефиле и постројување на натпреварувачите. На присутните натпреварувачи им се обрати директорот на ГШ на АРМ генeрал мајор Димче Петровски која ги поздрави натпреварувачите и им посака да имаат успех во натпреварувањата и посочи дека е позитивно што Синдикалните спортски натпревари ја задржаа својата традиционалност и како такви треба и понатаму да се негуваат. „Нека победат најдобрите“ –  им порача на учесниците  директорот на ГШ на АРМ во своите завршни зборови по што игрите ги прогласи за отворени.

Учесниците на Синдикалните спортски натпревари се натпреваруваа во следните дисциплини: мал фудбал, кошарка, одбојка, пинг-понг, шах, влечење на јаже, пикадо и стрелаштво,  во машка и женска конкуренција.

Победници по дисциплини се :

 • I-во место во Мал фудбал (м), РОО-Кичево;
 • I-во место во Баскет (м), РОО-Прилеп;
 • I-во место во Баскет (ж), РОО-Штип;
 • I-во место во Одбојка (м), РОО-Тетово;
 • I-во место во Одбојка (ж), РОО-Чојлија;
 • I-во место во Пинг-понг (м), РОО-Куманово;
 • I-во место во Пинг-понг (ж), РОО-Илинден;
 • I-во место во Шах (м), РОО-Кичево;
 • I-во место во Шах (ж), РОО-МО-ГШ;
 • I-во место во Пикадо (м), РОО-Прилеп;
 • I-во место во Пикадо (ж), РОО-ТРЦ (ВМЦ);
 • I-во место во Влечење на јаже (м), РОО-пСО;
 • I-во место во Влечење на јаже (ж), РОО- Куманово;
 • I-во место во Стрелаштво (м), РОО-ЦУК;
 • I-во место во Стрелаштво (ж), РОО- ЦУК,.

Најдобри резултати во дисциплината  Пикадо во машка конкуренција постигна Златко Митревски, а во женска конкуренција Анкица Невеселова.

Најдобри резултати во дисциплината стрелаштво во машка конкуренција постигна Драгослав Кудрановиќ, а во женска конкуренција Сузана Тасевска.

И оваа година игрите имаа значење од меѓународен карактер, бидејќи на игрите со свои екипи учество зедоа и претставници на Воениот синдикат од Р. Србија со кои беа одржани неколку работни средби и беа разменети искуства од синдикалното работење и начинот на решавање на проблемите.

После успешно завршените Синдикални спортски натпревари, истите за затворени ги прогласи претседателот на СОБ г-динот Ристо Ајтов кој пред учесниците на Синдикалните спортски натпревари на сите членови на Синдикатот на Одбраната и Безбедноста вработени во Министерството за одбрана и Армијата на Република Македонија им упати порака активно и помасовно да учествуваат во сите активности што ги организира Синдикатот на Одбраната и Безбедноста, а посебно во активностите за остварување на повисоки плати и дневници и подобри услови за работа.

Со почит, Синдикат на одбраната и безбедноста

Share
Bookmark the permalink.

Comments are closed.