Честитка по повод 18-ти Август, Денот на Армијата на Република Македонија

Синдикатот на Одбраната и Безбедноста (СОБ) на своите членови и на сите припадници на Армијата на Република Македонија им го честита 18-ти Август, Денот на Армијата на Република Македонија.

На Вас и на Вашите фамилии Ви посакуваме среќа и успех како на личен така и на професионален план.

Синдикатот на Одбраната и Безбедноста и во наредниот период ќе се фокусира преку социјален дијалог со надлежните лица во Министерството за Одбрана да изнајде решенија за напластените проблеми со кои секојдневно се среќаваат припадниците на Армијата на Република Македонија и Министерството за Одбрана.

Започнатите процеси за повисоки плати и подобри услови на работните места заедно сите ние членови на Синдикатот на Одбраната и Безбедноста ќе вложиме максимални напори кои ќе резултираат со конечен успех.

Ве повикуваме што помасовно да ги подржиме наредните чекори на СОБ, кои во крајна линија би значеле и организирање на штрајк во Министерството за Одбрана и Армијата на Република Македонија.

Со почит, Синдикат на одбраната и безбедноста

Share
Bookmark the permalink.

Comments are closed.