СИНДИКАЛНИ СПОРТСКИ НАТПРЕВАРИ – 2018 година

  РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

СИНДИКАТ НА

ОДБРАНАТА И БЕЗБЕДНОСТА

Синдикатот на Одбраната и Безбедноста во периодот од 19.10.2018 до 22.10.2018 година во хотел „Мизо“ во Охрид ги организираше и одржа ХVI-ти по ред Синдикални спортски натпревари.
На игрите зедоа учество околу 200 лица, членови на Синдикатот на Одбраната и Безбедноста рамномерно застапени од сите Регионални основни организации врз основ на бројот на членовите.
За успешно организирање на годинешните Синдикални спортски натпревари Министерот за oдбрана на Република Македонија г-ѓа Радмила Шекеринска како покровител на синдикалните спортски натпревари даде огромна помош и подршка во организацијата на игрите, истотака благодарност за помошта и подршката за организација на игрите  и до Началникот на Генералштабот генерал-мајорот Васко Ѓурчиновски.

На отварање на Синдикалните спортски натпревари се обрати директорот на генералштабот на Армијата на Република Македонија генерал-мајорот Зоран Милески, поздравувајќи ги присутните натпреварувачи и гостите од Воениот синдикат од Р.Србија,Воен и ветерански совет „Боево братство“ од Русија и Синдикат на министерството за одбрана на Р.Словенија. Генерал-мајорот Милески Зоран истакна дека  генералштабот даде подршка за организирање и спроведување на игрите во рамките на своите можности и дека генералштабот секогаш ќе ги подржува манифестациите од оваков карактер каде со игрите покрај дружењето се допринесува и до поголема физичка подготвеност на припадниците на МО и АРМ, потоа игрите ги прогласи за отворени.

Учесниците на Синдикалните спортски натпревари се натпреваруваа во следните дисциплини: мал фудбал, баскет, одбојка, пинг-понг, шах, влечење на јаже, пикадо и стрелаштво, и тоа во машка и женска конкуренција.

ПОБЕДНИЦИ ПО ДИСЦИПЛИНИ СЕ:

МАЛ ФУДБАЛ
I-во место (м), РОО-Тетово
II-ро место (м), РОО-Куманово
III-то место (м), РОО-Илинден

БАСКЕТ МАЖИ
I-во место (м), РОО-Велес
II-то место (м), РОО-Илинден

БАСКЕТ ЖЕНИ
I-то место (ж), РОО-Илинден
II-ро место (ж), РОО-Куманово

ШАХ МАЖИ
I-во место (м), РОО-Велес
II-ро место (м), РОО-ТРЦ
III-то место (м), РОО-Кичево

ШАХ ЖЕНИ
I-во место (ж), РОО-МО ГШ
II-ро место (ж), РОО-Илинден
III-то место (ж), РОО-Чојлија

ВЛЕЧЕЊЕ ЈАЖЕ МАЖИ
I-во место (м), РОО- ВП 8043
II-ро место (м), РОО-Штип
III-то место (м), РОО-Куманово

ВЛЕЧЕЊЕ ЈАЖЕ ЖЕНИ
I-во место (ж), РОО-Куманово
II-ро место (ж), РОО-Илинден

ПИКАДО МАЖИ
I-во место (м), РОО-Кичево
II-ро место (м), РОО-Велес
III-то место (м), РОО-Илинден

ПИКАДО ЖЕНИ
I-во место (ж), РОО-Штип
II-ро место (ж), РОО-Куманово
III-то место (ж), РОО- МО ГШ

ОДБОЈКА МАЖИ
I-во место (м), РОО-Петровец
II-ро место (м), РОО-Тетово
III-то место (м), РОО-Илинден

ОДБОЈКА ЖЕНИ
I-во место (ж), РОО-Илинден
II-ро место (ж), РОО-Кичево

ПИНГ-ПОНГ МАЖИ
I-во место (м), РОО-Петровец
II-ро место (м), РОО-Куманово
III-то место (м), РОО-Илинден

ПИНГ-ПОНГ ЖЕНИ
I-во место (ж), РОО-Куманово
II-ро место (ж), РОО-Илинден
III-то место (ж), РОО- Чојлија

СТРЕЛАШТВО МАЖИ
I-во место (м), РОО-Тетово
II-ро место (м), РОО-ЦУК
III-то место (м), РОО- ВП -8043

СТРЕЛАШТВО ЖЕНИ
I-во место (ж), РОО-МО ГШ
II-ро место (ж), РОО-ЦУК
III-то место (ж), РОО- Илинден

-Најдобри резултати во дисциплината Пикадо во машка конкуренција постигна Климентин Мицески од РОО-Кичево, а во женска конкуренција Емилија Манчиќ од РОО-Куманово .

-Најдобри резултати во дисциплината стрелаштво во машка конкуренција постигна Ванчо Петковски од РОО-ЦУК, а во женска конкуренција Сузана Тасевска од РОО-ЦУК.
Како и минатата година и оваа година игрите имаа значење од меѓународен карактер, бидејќи на игрите присуствуваа преставници на Воениот синдикат од Р.Србија,Воен и ветерански совет „Боево братство“ од Русија и Синдикат на министерството за одбрана на Р.Словенија со кои беа одржани неколку работни средби на кои беа разменети искуства од синдикалното работење и начинот на решавање на проблемите .

После успешно завршените Синдикални спортски натпревари, на учесниците на синдикалните спортски натпревари се обрати претседателот на СОБ г-дин Ристо Ајтов кој истакна дека игрите поминаа во фер и спортска атмосфера, на победниците им упати честитки, а на поразените да се подготвуваат за наредните игри по што игрите ги прогласи за затворени и на сите им посака следната година да постигнат подобри резултати.

Со почит,
Синдикат на Одбраната и Безбедноста

 

Share
Bookmark the permalink.

Comments are closed.