Известување

1_800x215

На ден 31.10.2014 година, делегација на Синдикатот на Одбраната и Безбедноста на покана на Синдикатот на војската на Р. Србија зеде учество на Округла маса на тема „Граѓанин во униформа“ одржана во Белград. Покрај нашата делегација на состанокот зедоа учество и воените синдикати од опкружување, председателот на EUROMIL г-дин Емануел Џејкоб, претставници на министерството за одбрана на Р. Србија, претставници на генералштабот на војската на Р. Србија и претставници од цивилни структури на Р. Србија.
IMG_20141031_130810_800x450Делегацијата на СОБ со своето активно учество ги презентираше законските определби и идните чекори на СОБ во насока на унапредување на правата од работен однос на вработените во МО и АРМ.

Share
Bookmark the permalink.

Comments are closed.