Изнаоѓање на решение за професионалните војници

На ден 09.02.2009 година одржана е средба со министерот за одбрана г-дин Зоран Коњановски на која присуствуваа по двајца војници од сите РОО и на таа средба министерот истакна дека сака да го реши проблемот со пфв но не е во можност поради предстојните избори и ако се договориме за некое решение не може да влезе во собраниска процедура поради изборите.
Уште истакна дека формирал работна група за изнаоѓање на решение за пфв околу нивниот статус, ставот пфв да се пензионират со 45 години е неизводливо и дека ќе се барат други решенија.
Министерот за одбрана истакна дека во нареден период ќе организира средба со странски аташеа за да се презентира како е решен статусот на професионалните војници во другите армии.

Share
Bookmark the permalink.

Comments are closed.