Илинден

РЕГИОНАЛНА ОСНОВНА ОРГАНИЗАЦИЈА – ИЛИНДЕН

Председател: Тоне Димковски
Контакт: 071/358-075
Е-пошта: toni_dimkovski1@hotmail.com

  • Во активна служба 15 години;
  • Роден на ден 11.05.1975 година во Скопје;
  • Од 2001 до 2004 година припадник на Извидувачки баталјон „Рисови“;
  • Од 2004 до 2012 година припадник на полкот за специјални операции „ Ренџерскиот баталјон“;
  • Од 2012 до 2013 на работа во гарнизонот во Тетово;
  • Од 2013 година припадник на баталјонот на воена полиција;
  • Претседател на РОО-ИЛИНДЕН од 2016 година;
  • Член на Советот на СОБ од 2016 година;
  • Активно учествува за подобрување на зголемување на сите стандарди за вработените во МО и АРМ,  истотака активно се залага за решавање на статусот на професионалните војници и останатите вработени во МО и АРМ.
Share

Comments are closed.